Új-Zéland kincsei

manukamez.jpg

Új-Zéland sokunk számára a világ egyik legkülönlegesebb és legváltozatosabb helye, amely számtalan természeti és kulturális ékessége az otthona és a következőkben ezekből emelnék ki kettőt.

Manukaméz: Az aranyló csoda

A manukaméz a méhészek és a természetkedvelők kincse, amelyet Új-Zéland őshonos manuka cserjéjének virágjaiból gyűjtik a méhek. A méz egyedi tulajdonságai miatt világszerte keresett, amellett, hogy kimondottan ízletes, az egészségügyi előnyei is jelentősek. A manukaméz antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásai különösen népszerűvé tették az alternatív gyógyászatban.

Az Új-Zélandon található tiszta és érintetlen környezet biztosítja, hogy a manukaméz valóban különleges minőségű legyen. A méz UMF (Unique Manuka Factor) besorolása garantálja annak hatékonyságát, így a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy eredeti és hatékony terméket kapnak.

Új-zélandi Romney és a legelőre alapozott export

A XIX. század végén az európai telepesek által a környezeti adottságokra épülő szabadtartású technológia révén, Új-Zéland juhai kiemelt szerepet játszanak az ország gazdaságában és kultúrájában. Az ország klímája és legelői ideálisak az épületnélküli tenyésztéshez. Több mint 40 millió juhot tartanak az országban, azaz több juh él itt, mint ember. Az új-zélandi juhok világhírűek, a gyapja fehér színű és fényes, illetve a kiváló minőségű és alacsony faggyú tartalmú húsuk miatt is, előszeretettel importálják a világon.

Bátran állíthatjuk, hogy az új-zélandi gyapjú finom, puha szálaiból készült termékek nagyon keresettek a világ minden táján.

A juhtenyésztés nem csak gazdasági szempontból fontos, hanem kulturális jelentőséggel is bír. A juhászat, a vidéki élet és ezek népességmegtartó ereje szorosan összefonódott az új-zélandi identitással és ezáltal sok helyi közösség életében játszik központi szerepet.

Gazdasági és kereskedelmi jelentőség

Az Európai Unió és Új-Zéland közötti szabadkereskedelmi megállapodás új távlatokat nyitott mindkét fél számára. A megállapodás elősegíti a termékek, például a manuka méz és a juhokból származó termékek szabadabb áramlását, csökkenti a vámokat és lebontja a bürokratikus akadályokat. Ez nemcsak a kereskedelem növekedését eredményezi, hanem a fogyasztók számára is előnyös, hiszen jobb minőségű és változatosabb termékekhez jutnak hozzá.

Új-Zéland nemcsak természeti szépségeivel, hanem különleges termékeivel is elbűvöli a világot. A manuka méz és a juhok egyaránt hozzájárulnak az ország gazdasági sikeréhez és nemzetközi hírnevéhez.

A ROSAS cégcsoport kiemelten foglalkozik partnerei tájékoztatásával, hogy az ötletekből tervek és a tervekből, a várt eredmények valósággá váljanak. Az import és export ügyintézés terén nyújtott szolgáltatásokkal, valamint a vámügyintézési szakértelemmel segítünk partnereinknek a sikeres kereskedelmi tranzakciók megvalósításában.

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük