Szerbia és EU kapcsolata

Szerbia_es_EU_kapcsolata.jpg

Az Európai Unió és Szerbia közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok jelentőségét nehéz túlbecsülni. 2023-ban a szerb vállalatok a külkereskedelmük közel 60%-át már az Európai Unióval bonyolították le és ebben az intervallumban az EU-ba irányuló exportvolumen is több mint 7%-kal emelkedett a korábbi évhez képest. Figyelembe véve, hogy a szerb áruk legnagyobb felvevő piaca Németország, így Magyarország a szerb-német kereskedelmi korridorban kulcsszerepet játszik, hiszen hazánk ezen kereskedelmi folyamatok az első uniós állomása, amely egyedülálló geopolitikai előny és nemcsak a magyar gazdaság számára, hanem a szerb exportőrök számára is kecsegtető, mert egy megbízható és gyors tranzitpontot jelent az Európai Unió piacaira történő bejutáshoz.

A ROSAS Group, mint megbízható partner a vámalakiságok elvégzésében, fontos szerepet tölt be ebben a folyamatban. A cég szakértelme lehetővé teszi, hogy a magyar és szerb vállalkozások egyaránt kiaknázzák az EU és Szerbia közötti szoros kereskedelmi kapcsolatokat kínáló lehetőségeket. A ROSAS Group nem csupán a vám- és importengedélyezési folyamatokban nyújt segítséget, hanem stratégiai támogatást is kínál ügyfeleinek a külkereskedelemben rejlő lehetőségek teljes körű kihasználásához.

Ez a kereskedelmi dinamika új lehetőségeket teremt a magyar vállalkozások számára is, amelyek így erősíthetik pozíciójukat az EU piacán. A ROSAS Group szerepe így nem csupán a logisztikai és vámkezelési folyamatok megkönnyítésére korlátozódik, hanem a kereskedelmi kapcsolatok bővítésének elősegítésére is kiterjed, erősítve ezzel Magyarország és Szerbia gazdasági együttműködését az Európai Unióban.

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük