Nem árt résen lenni: a fuvarozás veszélyei

fuvarozas3

Bármennyire is körültekintően jár el a szállítmányozás során, mégis adódhatnak problémái.

Ha nem naprakész a fuvarozás szabályozásával, milliókat veszíthet. Hogyan lehetséges ez? A továbbiakban kiderül.

Az EKAER szabályai változnak

A törvények, szabályok esetében nem meglepő, ha évről évre változtatnak rajtuk. Erre azért van szükség, hogy a becsületes vállalkozásokat megvédjék, és kevesebb kárt szenvedjenek el, mint a kevésbé tisztességes társaik.

Az EKAER (Elektronikus Közúti Áruforgalom Rendszer) célja, hogy biztosítsa a járulékok befizetését, és nyomon kövesse a Magyarországról kimenő, illetve a Magyarországra érkező árukat. A rendszernek köszönhetően egyszerű és átlátható az egyes szállítmányok útvonala. Könnyebben kiszűrhetőek az adócsalók, és kevesebb esély van a visszaélésre a fuvarozások során.

Azonban 2015. június 1-től az eddigi szabályokon szigorítottak. A súly és értékhatároknak egyszerre kell teljesülniük. Azok a szállítmányok, amelyek nem érik el a 2,5 tonnát és az 5 milliós értékhatárt, mentességet kapnak. Ez esetben az „és” kötőszón van a hangsúly. Akik félreértelmezik az új törvénymódosítást, súlyos pénzbírságokra számíthatnak.

Biztonságos fuvarozás

A fuvarozásban rengeteg szereplő vesz részt, nem csupán a feladó és a címzett. A termékek átvevőjének és a szállítást végző személyeknek is szerepük van abban, hogy a szállítmány ne szenvedjen kárt az út során. Nagyon fontos, hogy a termék regisztrálása során minden adat valós legyen. Ennek hiányában ugyanis szintén büntet az adóhatóság.

A ROSAS Logisztikai Kft. célja, hogy Önnek ne kelljen aggódnia a fuvarozás miatt. Mind a nemzetközi, mind a belföldi szállítás esetében az ügyfél elégedettsége, a termék biztonsága és a költségek minimalizálása a legfontosabb. Ahhoz, hogy mindez létrejöhessen, elengedhetetlen a szállítással kapcsolatos szabályok betartása.

A ROSAS Logisztikai Kft. több mint egy évtizede nyújt segítséget mindazok számára, akiknek valóban fontos a minőségi és biztonságos szállítás. A kiszervezett fuvarozásnak számtalan előnye van, rengeteg terhet levesz az ember válláról.

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük