Angol gépgyártás: A rejtett gyöngyszem a kínai gépipari boom közepette

Angol-gepgyartas-A-rejtett-gyongyszem-a-kinai-gepi.jpg

Az elmúlt évtizedben a világ megtapasztalhatta a kínai gépgyártás robbanásszerű mennyiségi és minőségi fejlődését. A Kínában gyártott termékek versenyképes árazása egyre vonzóbbá vált a globális fogyasztók számára, ami jelentősen csökkentette az angol gép- és alkatrészgyártó vállalatok termékei iránti érdeklődést. A BREXIT és a vámalakiságok bevezetésének hatásai egy ideig tovább erősítették ezt a tendenciát, most azonban a helyzet változni látszik. >>>

Az angol gépgyártás történelmi háttere és előnyei

A britek még mindig kiváló minőségű termékeket gyártanak, amelyek ráadásul a földrajzi közelségnek köszönhetően könnyen elérhetőek és biztonságérzetet is nyújtanak, különösen a globális ellátási láncok közelmúltbeli zavarai után.

Ráadásul az angol gépgyártás történelmi gyökerei az ipari forradalomig nyúlnak vissza, ami hatalmas tapasztalatot és innovációs kapacitást biztosít az országnak, amit továbberősít a kutatás és fejlesztés jelentős mértékű kormányzati támogatása.

Habár jelenleg még Kína uralja a gépipari piacot, bizonyos iparágakban Angliának is erős a pozíciója, többek között az autóipar, a hajógyártás és a repülőgépgyártás területén. Emellett több neves mezőgazdasági gépgyártó vállalat, köztük a JCB is ott talált otthonra.

A kínai és angol termékek összehasonlítása: mit érdemes figyelembe venni?

A Kínában és Angliában gyártott termékek összehasonlításakor nemcsak az árat és a minőséget, hanem a konkrét felhasználási célt, a rendelkezésre állást, a szabványokat, a szállítási költségeket és a vámalakiságokat is figyelembe kell venni.

Bizonyos esetekben a döntő tényező a szállítási idő hossza lehet, ami az angol termékeket teheti vonzóvá azok számára, akiknek gyorsabb átfutási időre van szükségük.

Az angol gépgyártást tehát nem érdemes figyelmen kívül hagyni az importlehetőségek mérlegelésekor. A kínai gépgyártás ugyan jelentős figyelmet kapott az elmúlt években, de ne feledkezzen meg az angol gépgyártás rejtett lehetőségeiről sem, mert lehet, hogy épp ez a tökéletes választás az Ön üzleti céljainak.

Szakértő segítség az importhoz

Függetlenül attól, hogy Kínából vagy Angliából importál, az árut az EU-ban mindenképpen vámkezelni kell. Az áruk behozatalának jogi és adminisztratív folyamatai pedig szakértelmet igényelnek.

A ROSAS Kft. személyre szabott és költséghatékony megoldásokat kínál minden vámkezeléssel és nemzetközi szállítmányozással kapcsolatos kérdésben. Támogatást nyújtunk az áruk behozatalának bonyolult folyamataiban való eligazodáshoz, hogy a legjobb döntéseket hozhassa meg a vállalkozása számára.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megtudja, hogyan segíthetünk Önnek komplex szolgáltatásainkkal a céljai elérésében. >>>

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük