Külkereskedelmi ügyintézés

Tanácstalan, hogy milyen főbb teendőkkel jár egy import vagy export ügylet? Nehéz eligazodni az INCOTERMS, a TARIC kód és a CPT kifejezések között? Nem tudja megállapítani, hogy mennyi lesz a fizetendő vámteher? Vagy csak egyszerűen jól jönne a segítség a külföldi cégekkel való ügyintézésben, kapcsolatfelvételben? Ha egy kézben szeretné tudni a külkereskedelmi ügyintézés teljes lebonyolítását, forduljon hozzánk bizalommal! Szakembereink garantálják a magas színvonalú támogatást, és már az alapoktól, azaz az első lépésektől segítséget nyújtunk Önnek.

Segítünk optimalizálni a külkereskedelmi folyamatokat, a megrendeléstől az áru beérkezéséig, illetve export esetén a kiszállításáig. Már a külkereskedelmi ügylet elején utánajárunk az összes szükséges engedélynek, feltételnek, így a váratlan fordulatok számát minimalizáljuk, felszámoljuk (pl. az áru beérkezésekor vagy a vámkezeléskor derül ki, hogy hiányzik az importengedély). Profi kollégáinkkal és minősített alvállalkozóinkkal segítünk kiválasztani azt a fizetési feltételt, amellyel mind importban, mind exportban megvalósíthatók a pénzügyileg biztonságos áruszállítások (pl. akkreditívek; bankgaranciák formái stb.).

Segítséget nyújtunk beszállító cégek felkutatásában is az Ön által megadott feltételek alapján, akár Európában, akár harmadik országban.

Közreműködünk:

  • a beszállítókkal való kapcsolatfelvételben
  • árajánlatok kérésében, beszállítók versenyeztetésében
  • ártárgyalások lebonyolításában a beszállító céggel
  • a teljeskörű beszerzés lebonyolításában
  • KTF ügyintézése:

Elengedhetetlen, hogy a gazdálkodó pontosan tudja, hogy az általa gyártott vagy forgalmazott termék milyen vámtarifaszám alá tartozik, fokozottan igaz ez, ha export-import ügyletről van szó, ugyanis a vámeljárások során ennek megadása kötelező.

A Kötelező Érvényű Tarifális Felvilágosítás (KTF) az Európai Unió minden tagországában jogilag kötelező érvényű. Tehát a gazdálkodó biztonságát szolgálja a tekintetben, hogy nincs tévedési lehetőség a termékek áruosztályozásakor.

A KTF határozat 3 éven át biztonságot/garanciát nyújt a tarifális besorolást illetően.

2019. október 1-jét követően az EBTI rendszerben az ún. Gazdálkodói Portálon (Trader Portal) keresztül nyújthatók be a KTF-kérelmek, papíralapon már nem.

Cégünk vállalja a KTF kérelmek teljeskörű ügyintézését is. Különösen indokolt lehet szakszerű segítség igénybe vétele abban az esetben, ha az EBTI rendszer / Trader Portal ismeretlen a gazdálkodó számára, hiszen az ügyintézési határidő jelentősen lerövidülhet a kérelmek megfelelő kitöltésével és benyújtásával.