Kevesen élnek vele, hogy az import Áfa utólag is fizethető

import-afa3.jpeg

A vámeljárások és az import áfa megfizetésének kapcsán olyan kedvező lehetőségek teremtődtek az utóbbi években, amelyeket tapasztalataink szerint még mindig nagyon sok vállalkozásnak nem sikerült átemelnie a napi gyakorlatába.

A mai gazdasági környezetben a rugalmasság az ügyfelek számára hatékonyabb gazdálkodást tesz lehetővé, és a közvetett vámjogi képviseletnek a rugalmasság mellett egyéb kézzel fogható előnyei is vannak.

Kevesen élnek vele, hogy az import áfa utólag is megfizethető

Természetesen törvényesen, de csak bizonyos feltételek mellett.
Az AEO minősítéssel rendelkező közvetett vámjogi képviselő megbízása kézzelfogható előnyöket jelent az EU-n kívüli országokból való termékek vámolása során, az import áfa elszámolása kapcsán.
A módszer az áfatörvény 156-os paragrafusa alapján engedélyezett.
Az adólevonási jog engedményezésének lehetőségével élve lényegében a vámjogi képviselő mentesíti a partnereit a harmadik országos import áfa megfizetése alól. Így a vele szerződéses kapcsolatban álló vállalkozások egészen az értékesítés megtörténtéig kedvezőbb pénzügyi helyzetbe kerülnek.

AEO – Authorised Economic Operator

Az AEO tanúsítványt a NAV adja ki.
Az ilyen státusszal rendelkező gazdálkodót a vámhatóság megbízható partnerének tekinti, aki ezáltal jogosult arra, hogy vámügyeinek intézése, illetve vámkezelései során kedvezményekben részesüljön az egész Európai Unió területén.

AEO_final_tp

Mivel jár az AEO státusz?

– Elismertség biztonságos és védett partnerként
– Jobb kapcsolat a vámszervekkel
– Alacsonyabb költségek a szállítók ellenőrzésénél
– Önadózói engedély megszerzése alanyi jogon

A teljes körű vámügyintézés gyorsabb, rugalmasabb. Az importőröknek azonban nem csak a gyorsaság és az adminisztratív terheiknek a csökkenése miatt előnyös a közvetett vámjogi képviselet.

Sokszor komoly nehézséget jelent az importálóknak a szállítmányt terhelő vám és import áfa azonnali kiegyenlítése is. Ezzel a kedvező finanszírozási lehetőséggel csak a vámot kell azonnal rendezniük.

Amennyiben szeretné az AEO minősítés nyújtott vámügyintézés előnyeit kihasználni – szeretné adminisztrációs és import áfa finanszírozási terheit minimalizálni – akkor vegye igénybe a Rosas Logisztikai Kft. által nyújtott közvetett vámjogi képviseletet.

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük