A nagybani fuvarozásé a jövő

szallitmanyozas3

Napjainkban komoly problémát jelent az üzemanyag drágulása, ugyanakkor a fuvarozás menetét az ügyfelek árukövetésével kapcsolatos extra igényei sem könnyítik. Ráadásul az utóbbi pár évben a környezetvédelmi szempontok is előtérbe kerültek az EU-ban. Ez nagymértékben befolyásolja a logisztikai iparágat, és jelentősen drágítja a fuvarozást. Milyen trendek mozgatják a jövőben a szállítmányozást? Milyen új feladatokkal és megoldandó problémákkal kell megküzdeni a cégeknek nemzetközi és hazai viszonylatban?

Dráguló fuvarozás

Az olaj – és vele az üzemanyagok drágulása – jelentős hatást gyakorol a logisztikára a 2020-ig terjedő időszakban. A folyamat következménye, hogy gazdaságosabb, ezáltal környezetkímélőbb módon kell megoldani a fuvarozást. A DHL hatástanulmánya szerint csak azok a cégek tölthetnek be piacvezető szerepet a közeljövőben, amelyek lényegesen csökkentik a szén-dioxid kibocsátást. Az ügyfelek részére biztosítani kell a környezetbarát megoldásokat, méghozzá úgy, hogy ez ne menjen a célba érés rovására.

Költségcsökkentő megoldások manapság

A 2010 óta tartó folyamatos üzemanyagár-emelés most ért el egy olyan szintet, amikor már a piaci szereplőknek is muszáj árat emelni. Hogyan csökkenthetőek a horribilis fuvarozási költségek? A nagybani fuvarozásé a jövő, de csak abban az esetben, ha megfelelően kivitelezett és megtervezett. Érdemes képzett profi szakemberekkel megtervezni a szállítás menetét. Ha minden szállítóeszköz tökéletesen kihasznált, nem kell pluszköltségekkel szembesülni a későbbiekben. A megfelelő mennyiségű áru időben elér a céljához. Érdemes előre kalkulálni és nagyobb mennyiségekkel operálni, lazább határidőkkel kalkulálni, ha fontos a költséghatékonyság.

Persze a költségcsökkentéshez elengedhetetlen a megfelelő cég kiválasztása. Mivel kell rendelkeznie egy ilyen cégnek? Először is elengedhetetlen egy korszerű számítógépes rendszer használata. Így az áruk útját maguk az ügyfelek is figyelni tudják internetes eszközök segítségével. Ugyanakkor a modern járműpark is nélkülözhetetlen. Fontos a jól kvalifikált emberek jelenléte az ügyfélkapcsolati pozíciókban, hiszen így az esetleges félreértések elkerülhetőek, és a fellépő problémák kezelése is lényegesen felgyorsul.
Átfogó fuvarozási megoldások egy helyen

Ha szeretne mentesülni a fuvarozással járó stressztől, válasszon olyan céget, amely átfogó megoldásokat kínál a szállítmányozás terén. Megbízóink elvárásainak és igényeinek teljesítéséhez Vámhatósági engedélyek tucatjával rendelkezünk. A raktározás sem jelent problémát.

Amennyiben szeretne költséghatékony fuvarozást bonyolítani, válassza a ROSAS Logisztikai Kft. átfogó megoldásait.

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük